Arta Divinatiei

Faetonul

Faetonul

Corespondent astrologic: Racul stăpânit de Lună, purtătorul de grijă, simbolul familiei;
Echivalent mitologic: începutul și sfârșitul călătoriei Zeului Soare, odraslele zeilor și eroilor, Faetonul, Icar și Bellerophon, cel care-l călărește pe Pegas, armăsarul înaripat;
Corespondent cabalistic: Cheth;
Echivalent Yi Jing: 4 Meng/Naivitatea Tinereții.

Descriere generală

Faetonul simbolizează succesul, triumful și victoria în fața oponenților prin încredere (de sine) și disciplină. Indică faptul că dacă crezi cu tărie în visul tău și ești suficient de ambițios/oasă încât să-ți mobilizezi toate resursele în direcția sa, nimeni și nimic nu te poate opri să-l transformi în realitate. Această carte mai arată și că acest proces va avea un impact puternic asupra ta, aducându-te mai aproape de adevăratul tău potențial. Deci dacă nu ți-e teamă să-ți asumi responsabilități și ești pregătit/ă să treci prin orice pentru a obține ce-ți dorești, această carte poate fi una extrem de favorabilă.

Pe plan profesional: Încearcă să nu dramatizezi lucrurile care țin de acest sector. Nu-i exclus, de asemenea, ca un/o coleg/ă de muncă să-ncerce să te saboteze, irelevant dacă este sau nu conștient/ă de ce face. Chiar și așa, te simți în formă, deci nu lăsa acest lucru să te afecteze prea tare.

Pe plan amoros: Ai putea fi tentat/ă să mergi prea departe sau prea repede. Sau poate partenerul tău este cel care-ncearcă să grăbească lucrurile. Oricare ar fi situația, este important să-ți știi limitele. Dacă te vezi cu cineva care nu-ți place în mod special, evită să-i dai speranțe deșarte.