Arta Divinatiei

Cumpătarea

Cumpătarea

Corespondent astrologic: Săgetător, aventurierul, simbolul călătoriilor îndepărtate, al filozofiei și studiilor înalte, simbolul moderației, compromisului și al împăcării opusurilor;
Echivalent mitologic: Nemesis, zeița greacă a moderației și ascetismului, păstrătoarea ordinii divine;
Corespondent cabalistic: Samekh;
Echivalent Yi Jing: 15 Qian/Modestia.

Descriere generală

Cumpătarea simbolizează echilibrul, armonia și moderația. Îngerul înfățișat în carte este de fapt arhanghelul Mihail, îngerul vindecării. Cu un picior stă așezat pe uscat, imaginea lumii materiale, iar celălalt se află în apă, aluzie la târmul spiritual. El pare că varsă apă dintr-o cupă în alta, gest care amintește de punerea teoriei în practică. Soarele care răsare deasupra muntelui din fundalul acestei cărți semnifică reînnoirea, renașterea, răsăritul care vine după orice perioadă tulbure. Această imagine face trimitere la recomandarea de a vedea partea plină a paharului, indiferent de situație.

Pe plan profesional: Trebuie să țintești mai sus, dar ferește-te să ai așteptări exagerate în privința ta și a celor din jur. Nu căuta metode de a-ți grăbi ascensiunea socială și/sau profesională. Ia-o pas cu pas și dă dovadă de răbdare. Nu uita că lucrurile bune vin acelora care știu să aștepte.

Pe plan amoros: Pentru a te bucura de o relație echilibrată și armonioasă, trebuie să faci întâi pace cu tine însuți. Dacă ai greșit cu ceva, acum ar fi momentul să ceri iertare. Împacă-te cu persoana căreia i-ai greșit, mai ales dacă acea persoană ești tu. Învață din greșeli și mergi mai departe.