Arta Divinatiei

Diavolul

Diavolul

Corespondent astrologic: Capricornul stăpânit de Saturn, cel pe care-l obsedează munca, semnul afacerilor și al banilor, simbolul atașamentelor și al instinctelor brute;
Echivalent mitologic: îngerii decăzuți Semhasal, Azazel, Helel, Samael și Lucifer, cel cea fost Luceafărul de Zi, adesea asociat cu Satan, Iuda, trădătorul;
Corespondent cabalistic: Ayin;
Echivalent Yi Jing: 36 Ming Yi/Întunecarea luminii.

Descriere generală

A doua cea mai temută și prost înțeleasă carte din setul de tarot este, fără doar și poate, Diavolul. Ceea ce simbolizează de fapt este iluzia că unele forțe răuvitoare exterioare ție te împiedică să fii fericit/ă ori să-ți transformi visele în realitate. Adevărul este că singurele lucruri care nu-ți permit să-ți atingi adevăratul potențial sunt propriile tale frici, frustrări, slăbiciuni și atașamente toxice. Prin urmare, este-n puterea să te desprinzi din încătușarea lor. Tu ești cel/a care deține cheia propriei tale libertăți. Cu cât conștientizezi acest lucru mai repede, cu atât îți vei găsi mai ușor calea potrivită.

Pe plan profesional: Ești cât pe ce să te simți captiv/ă într-o slujbă pe care ai început s-o urăști. Cu toate acestea, ți-e prea teamă de necunoscut pentru a părăsi această zonă de confort. Ține-te departe de afaceri care promit câștiguri rapide și ușoare. Mai devreme sau mai târziu, vei regreta.

Pe plan amoros: Dacă ești implicat/ă într-o relație serioasă, ai putea simți c-ați ajuns la capăt de linie. Dacă nu mai merge, poate ar fi cazul să vă despărțiți. Dacă ești burlac/iță, cartea indică faptul că încerci prea mult să găsești pe cineva. Atitudinea aceasta nu atrage pe nimeni.