Arta Divinatiei

Dreptatea

Dreptatea

Corespondent astrologic: Balanța stăpânită de Venus, cel care mediază, întruchiparea nepărtinirii și a justiției, simbolul echilibrului și al adevărului;
Echivalent mitologic: Horele, zeițele anotimpurilor în mitologia greacă, Dike (Justiția) și Eunomia (Legea);
Corespondent astrologic: Lamed;
Echivalent Yi Ching: 21 Shi Ke/A mușca hotărât.

Descriere generală

Cartea Dreptății are un substrat karmic foarte puternic, indiferent dacă crezi sau nu în existența unor vieți anterioare. Ea face aluzie la legea cauzei și a efectului. Deși de regulă indică faptul că vei fi chemat/ă să dai socoteală pentru faptele tale și să fii judecat/ă în consecință, mai poate face trimitere la situațiile în care ești răspunzător/oare pentru greșelile cuiva drag. Nu-i de mirare că simbolizează nevoia de dreptate și echilibru. Oricare ar fi situația, ține cont de faptul că adevărul este cea mai bună soluție, irelevant de problema cu care te confrunți. Minciuna are picioare scurte. Nu conta pe ea.

Pe plan profesional: Acum nu-i momentul să tratezi sarcinile superficial. Dar n-ar trebui nici să te obsedeze munca. Asigură-te că dai dovadă de echilibru. Nu lua partea nimănui la serviciu și tratează-i pe toți la fel. Acum este șansa ta să-ți construiești o atmosferă de lucru liniștită.

Pe plan amoros: Dacă te-ntrebi dacă tu și partenerul aveți un viitor împreună și-ți apare această carte în etalare, șansele sunt mari s-o luați pe căi separate mai devreme sau mai târziu. Dar dacă nu există nimeni în viața ta, se poate ivi oportunitatea de a începe o relație. Nu grăbi lucrurile.