Arta Divinatiei

Eremitul

Eremitul

Corespondent astrologic: Fecioara stăpânită de Mercur, cel care aduce ajustări, liderul tăcut și înțelept, simbolul simțului de răspundere și al servituții;
Echivalent mitologic: Nestor, sfătuitorul lui Agamemnon și al altor eroi ai Războiului Troian;
Corespondent cabalistic: Yod;
Echivalent Yi Jing: 52 Gen/Muntele (Imobilitatea).

Descriere generală

Eremitul este o carte foarte spirituală, indiferent dacă crezi în Dumnezeu sau ești activ/ă din punct de vedere religios. El și-a atins potențialul și este pregătit să-și împărtășească cunoștințele cu toți cei din jurul său. Acest personaj simbolizează meditația și introspecția folosite în scopul dezvoltării personale. Doar cei care-și doresc să se îmbarce într-o călătorie a autocunoașterii îi pot afla secretele. El propovăduiește frugalitatea și asceza ca metode de autodepășire. Poate indica, de asemenea, că a venit momentul să te retragi de pe plan social pentru a (re)stabili contactul cu sinele.

Pe plan profesional: Ești mai aproape ca oricând de succes și recunoaștere. Deși crezi că munca nu ți-e apreciată și că realizările tale trec neobservate, fii sigur/ă că eforturile tale vor da roade mai devreme sau mai târziu. Fă o treabă la fel de bună în continuare. Beneficiile vor apărea.

Pe plan amoros: Acest sector de viață nu este o prioritate acum. Cu toate acestea, se poate ivi oportunitatea de a te împăca cu un/o fost/ă. Dacă ai deja pe cineva, este posibil să vă fi îndepărtat unul de celălalt de ceva vreme încoace. Străduiește-te să refaci conexiunea cu cel drag.