Arta Divinatiei

Judecata

Judecata

Corespondent astrologic: Pluto, cel care transformă, simbolul schimbărilor neașteptate și inevitabile, ultima alarmă de trezire la realitate;
Echivalent mitologic: dezgroparea comorii, salvarea prințesei, descoperirea Pietrei Filozofale, învierea zeilor, zeițelor și eroilor sau întoarcerea lor din lumea de dincolo, vezi aici povestea Inannei, a lui Osiris, Orfeu, Odiseu, Heracle, a Psiheei și a lui Eneas;
Corespondent cabalistic: Shin;
Echivalent Yi Ching: 40 Jsie/Eliberarea.

Descriere generală

Cartea Judecății înfățișează o mulțime de bărbați, femei și copii goi înviați din morți de sunetul trâmbiței arhanghelului Gavriil. Valurile sau munții din fundal sunt o aluzie la faptul că momentul judecății nu poate fi amânat. Stindardul îngerului împărtășește din trăsăturile hainei Magului. Ceea ce indică această carte este că fiecare sfârșit este urmat de un nou început și că orice început duce la un sfârșit. Dar acum nu-i momentul să sari la concluzii. Lasă lucrurile să se așeze în ritmul lor firesc. Altfel, ai putea comite greșeli pe care, mai devreme sau mai târziu, vei ajunge să le regreți.

Pe plan profesional: Orice mișcare faci pe frontul muncii este urmărită îndeaproape. Fă impresie bună investind mai mult efort în orice întreprinzi acum. Acum nu-i momentul să faci treabă de mântuială. Dă tot ce ai mai bun și vei culege roadele muncii tale mai devreme decât crezi.

Pe plan amoros: Dacă ești implicat/ă într-o relație, experiențele următoare o pot face (adică s-o cultive) sau o pot desface. Fă-i cunoscut partenerului/ei ce-ți dorești de la el/ea exprimându-ți sentimentele și gândurile. Dacă ești burlac/iță, vei cunoaște pe cineva, dar nu sări la concluzii.