Arta Divinatiei

Lumea

Lumea

Corespondent astrologic: Saturn, planeta organizării, a disciplinei și limitărilor, simbolul succesului dobândit prin efort;
Echivalent mitologic: Paradisul regăsit, Câmpiile Elizee, sânul lui Avraam;
Corespondent cabalistic: Tau;
Echivalent Yi Jing: 55 Feng/Abundența.

Descriere generală

Lumea este ultima Arcană Majoră, dar ea marchează totodată începutul unui nou ciclu de experiențe. Această carte înfățișează o dansatoare goală înfășurată într-o eșarfă și înconjurată de o cunună de lauri, simbol al victoriei și triumfului. Forma circulară a cununii face trimitere la o altă carte, mai exact la Roata Destinului. Iar acesta nu este singurul element care face legătura dintre cele două. Creaturile din cele patru colțuri ale sale sunt aceleași din cartea Roții Destinului. Și aici semnifică stabilitatea în ciuda schimbărilor. Mai poate indica faptul că eforturile tale vor da roade.

Pe plan profesional: Dacă-ți apare această carte în etalare, înseamnă că muncești prea mult pentru prea puțini bani și recunoaștere. A venit momentul să ceri o promovare sau o mărire de salariu. Dacă nu primești niciuna dintre ele, caută alt serviciu sau deschide-ți o afacere. Nu te subestima.

Pe plan amoros: Dacă n-ai încă pe cineva și plănuiești să mergi în vacanță undeva, poți cunoaște acolo pe cineva special. Dacă ai deja pe cineva, poate apărea un semn că el/ea este alesul/aleasa. În orice caz, lucrurile ar trebui să meargă bine pe acest plan. Dar nu te culca pe lauri.