Arta Divinatiei

Luna

Luna

Corespondent astrologic: Peștii stăpâniți de Neptun, vizionarul, simbolul misticismului și al subconștientului, simbolul viselor, iluziilor și al nesiguranței;
Echivalent mitologic: labirintul regelui Minos din Creta sau călătoriile legendare ale lui Orfeu, Odiseu, Heracle, Psiheea și Eneas în lumea de dincolo;
Corespondent cabalistic: Qoph;
Echivalent Yi Jing: 29 Kan/Pericolul (Apa).

Descriere generală

Luna este, peste toate, o carte a dualității. Sunt înfățișate două turnuri, un câine și un lup în ea. Nu-i de mirare astfel să simbolizează ambivalența, sentimentele contradictorii și stările de spirit fluctuante. Indică adesea că ești pe cale să suferi o criză de spiritualitate, irelevant dacă crezi într-o forță superioară ori practici vreo religie. Poți trece prin conflicte emoționale adânci și trebuie să iei o decizie. Ești sfătuit/ă să te bazezi mai degrabă pe ceea ce simți, mai ales dacă ai tot felul de vise și déjà vu-uri. Plonjează adânc în universul tău interior și-ncearcă să-ți dai seama ce anume te roade.

Pe plan profesional: Colegii de muncă și șefii te pot înțelege greșit sau îți vine ție greu să le tălmăcești cum trebuie vorbele. Mai poate fi valabil și scenariul conform căruia ți-ai atins un țel, dar realizezi că n-a meritat stresul și eforturile. Cu toate acestea, cu banii pari să stai destul de bine.

Pe plan amoros: Acum nu-i momentul să iei decizia de a pune punct actualei relații sau de a-i mai da o șansă. Se preconizează confuzie și neînțelegeri în acest sector de viață. Ai mai multă răbdare, lasă lucrurile să se așeze puțin și abia apoi abordează situația cum crezi de cuviință.