Arta Divinatiei

Marele Preot

Marele Preot

Corespondent astrologic: Taurul stăpânit de Venus, cel ce stabilizează, simbolul fertilității și al maternității;
Echivalent mitologic: Chiron, centaurul cel înțelept, cel mai bun prieten al omului, mentorul și dascălul multor eroi;
Corespondent cabalistic: Vau;
Echivalent Yi Jing: 45 Cui/Adunarea.

Descriere generală

El este echivalentul masculin al Marii Preotese. Dacă Magul își trăgea puterea din Univers, Marele Preot o dobândește prin intermediul societății (înțelese ca ansamblul religiilor lumii). El reprezintă orice tip de instituție bazată pe o identitate și un crez colective. Această carte simbolizează măsurile luate pentru asigurarea binelui comun. Poate sugera că există un anumit grad de tensiune între sistemul tău de valori, principii și credințe și cele ale celor din jur, dar îți recomandă să lupți pentru ceea ce crezi. Dacă-ți apare această carte în etalare, ritualurile de orice fel se pot dovedi de un real ajutor.

Pe plan profesional: Poate c-ai tânjit după un mentor la acest nivel. Dacă-i așa, ești pe cale să-l/o cunoști. Nu-i exclus să fii chemat/ă să faci tu pe mentorul cuiva. Chiar dacă crezi că munca în echipă nu este punctul tău forte, acum este un moment bun să te implici într-un proiect de grup.

Pe plan amoros: Lucrurile ar trebui să decurgă firesc în acest sector, mai ales dacă ești căsătorit/ă sau implicat/ă într-o relație serioasă. Acum nu-i momentul să tulburi apele venind cu propuneri neconvenționale. Șansele sunt mari ca partenerul tău să nu reacționeze prea bine la ele.