Arta Divinatiei

Moartea

Moartea

Corespondent astrologic: Scorpionul stăpânit de Pluto, catalizatorul, stăpânul lumii de dincolo, simbolul morții, al renașterii și transformării;
Echivalent mitologic: frații Thanatos (Moartea) și Hypnos (Somnul), copiii lui Nyx (Noaptea);
Corespondent cabalistic: Nun;
Echivalent Yi Jing: 59 Huan/Dispersarea.

Descriere generală

Moartea este probabil cea mai temută și neînțeleasă din întregul set de cărți de tarot. Dar arareori anunță sfârșitul vieții cuiva. De fapt, există situații în care se poate dovedi surprinzător de favorabilă. Ceea ce simbolizează este transformarea. Cu cât accepți mai ușor schimbarea, cu atât mai bun va fi deznodământul. Nu uita că pentru a renaște din propria cenușă mai puernic/ă decât oricând, ceva din tine trebuie să moară. Sau trebuie să renunți la cineva drag. A venit momentul să dai drumul atașamentelor toxice și să mergi mai departe. Ești mai capabil/ă decât crezi.

Pe plan profesional: Dacă-ți urăști slujba, dar îți vine greu să renunți la ea pentru că-ți oferă un venit stabil, prinde curaj și ia această decizie. Undeva în interior ești conștient/ă că nu este pentru tine și că poți mai bine decât atât. Nu lăsa soarta să decidă pentru tine. Părăsește-o cu capul sus.

Pe plan amoros: Dacă tot amâni dezicia de a te despărți de partener de teama necunoscutului, ține cont că nu-ți faci nici ție, nici ei/lui o favoare. Dacă toate indiciile converg spre concluzia că lucrurile nu mai merg nicicum între voi, nu te mai amăgi și fă alegerea care se impune.