Arta Divinatiei

Nebunul

Nebunul

Corespondent astrologic: Uranus, momentul dinaintea creaţiei, simbolul spontaneitaţii, al rebeliunii şi a revoluţiei;
Echivalent mitologic: Persifal care înainte de a deveni Cavalerul Sfântului Graal a fost un bufon;
Corespondent cabalistic: Aleph;
Echivalent Yi Jing: 25 Wang/Inocenţa.

Descriere generală

Nebunul este şi nu este în acelaşi timp prima Arcana Majoră. Unii practicanţi de tarot cred că este un simbol al călătoriei prin viaţă. Alţii sunt de părere că poartă în bocceluţa sa amintiri şi lecţii din încarnările anterioare. Dar majoritatea consideră că reprezintă potenţialul infinit al fiecărui moment. Această carte semnifică inocenţa, curiozitatea, exaltarea, entuziasmul şi bucuria de a trăi. Este adesea percepută drept o Arcană favorabilă, dar totodată îndeamnă ca ori de câte ori facem un pas într-o direcţie, să ne asigurăm că nu călcăm greşit pentru că vom eşua şi ne vom periclita reputaţia.

Pe plan profesional:Celorlalţi le-ar putea fi dificil sa înţeleagă şi/sau să fie de acord cu ideile tale aparent zănatice şi prosteşti. Dar dacă chiar crezi în ele, caută să le explici de ce simţi că sunt fezabile. Poate indica, de asemenea, că a venit momentul să începi ceva pe cont propriu.

Pe plan amoros:În acest context, arată că nu eşti încă pregatit/ă sa-ţi legi pirostriile. Totuşi, vestea bună este că te vei distra mult alături de partener sau în viaţa socială. Dar este totodată important să te asiguri că nu tratezi dragostea adevarată superficial când apare în viaţa ta.