Arta Divinatiei

Puterea

Puterea

Corespondent astrologic: Leul stăpânit de Soare, loialul, liderul înțelept, simbolul curajului;
Echivalent mitologic: zeițele care călăresc lei, Heba, soția zeului furtunii la hitiți, Hebe, consoarta lui Heracle sau zeița Iștar a babilonienilor care a trimis Taurul Ceresc în Uruk pentru a-l pedepsi pe Ghilgameș și care a învins un leu cu mâinile goale;
Corespondent cabalistic: Teth;
Echivalent Yi Jing: 26 Da Xu/Puterea de îmblânzirea a celui mare.

Descriere generală

Faptul că întruchiparea aceste cărți este o femeie arată că Puterea nu este numai o calitate fizică. Majoritatea practicanților de tarot cred că împărtășește unele din calitățile Magului. De fapt, ambele personaje au simbolul infinitului deasupra capului. Femeia este înfățișată drept cuprinzându-i leului capul cu blândețe cu mâinile, gest care amintește de abilitatea noastră de a ne stăpâni instinctele animalice. Alții consideră că roba ei albă este cea a Nebunului, simbol al purității sufletești, iar muntele albastru din fundal, o aluzie la bărbăție, seamănă cu cel din spatele Îndrăgostiților.

Pe plan profesional: Dacă-ți apare această carte în etalare, lucrurile decurg bine pe frontul muncii. Dacă-ți cauți de muncă, asigură-te că-ți cunoști punctele forte și pe cele slabe. Dacă ești deja angajat/ă, dar nu ai perspective de promovare, caută altceva sau fă ceva pe cont propriu.

Pe plan amoros: Și la nivel sentimental ar trebui ca lucrurile să se deruleze firesc. Dacă ai deja pe cineva, dă-ți silința să-ți completezi partenerul. Dacă ești în căutarea jumătății, acesta este un prilej destul de bun să ieși și să cunoști oameni noi. Decide-te ce-ți dorești pe acest plan.