Arta Divinatiei

Spânzuratul

Spânzuratul

Corespondent astrologic: Neptun, planeta misticismului, a spiritualității și a iluziei, simbolul sacrificiului voluntar;
Echivalent mitologic: orice erou spânzurat sau înlănțuit de ceva, Prometeu care a fost legat de o stâncă în Caucaz, Odin care s-a sacrificat pe copacul mistic Yggdrasil, Attis care s-a rănit singur sub un pin și Iona care a fost înghițit de pește;
Corespondent cabalistic: Mem;
Corespondent Yi Jing: 12 Pi/Stagnarea.

Descriere generală

Spânzuratul sugerează stagnarea ori întreruperea. Poate indica faptul că eziți să iei o decizie care se impune. Ținând cont de expresia senină de pe fața acestuia, unii practicanți de tarot consideră că atunci când îți apare această carte în etalare ar fi bine să întâmpini orice-ți aduce viața în cale cu brațele deschise. Dacă-ncerci să fugi și să te ascunzi nu rezolvi nimic. Ia o pauză și concentrează-te pe rezolvarea problemelor. Deși te afli la o răspântie, nu face o alegere momentan. Meditează la ele pentru a veni cu cea mai bună strategie de rezolvare. Nu-i ușor, dar este calea cea mai bună.

Pe plan profesional: Nu pare să se întâmple mai nimic pe frontul muncii și nici nu-i de mirare că ești sătul/ă ca lucrurile să stagneze. Încearcă să vezi dacă nu poți grăbi ritmul. Lucrurile se schimbă, dar nu cu viteza dorită de tine. Gândește-te la o metodă de a accelera puțin lucrurile.

Pe plan amoros: A venit momentul să arunci armele. Dacă dragostea ta nu-i împărtășită, acesta ar fi un moment bun s-o lași baltă. Dacă tu și partenerul v-ați îndepărtat, ar fi mai bine să puneți capăt relației. Dacă ți se pare că totul este OK, asigură-te că și cel drag vede la fel lucrurile.