Arta Divinatiei

Steaua

Steaua

Corespondent astrologic: Vărsătorul stăpânit de Uranus, reformatorul, semnul grupurilor și al gândirii progresiste, simbolul speranței și al optimismului;
Echivalent mitologic: Binah sau Sophia înțelese ca octave superioare ale intelectului, Cei Șapte Stâlpi ai Înțelepciunii, preotesele Oracolului lui Isis;
Corespondent cabalistic: Tzaddi;
Echivalent Yi Ching: 61 Zhong Fu/Adevărul interior.

Descriere generală

Femeia înfățișată în carte împărtășește unele dintre trăsăturile arhanghelului Mihail din cartea Cumpătării. Mai exact, amândoi au un picior așezat pe uscat, simbol al lumii materiale și unul în apă, tărâmul subconștientului. Ceea ce diferențiază cele două personaje este faptul că femeia varsă apa din cele două ulcioare pe pământ și în eleșteu, aluzie la ciclul vieții. Dat fiind că Steaua vine după Turn, cel ce face trimiterea la prăbușirea neașteptată a ceva anume, putem spune pe bună dreptate că această carte reprezintă speranța, începuturile noi, dar și oblăduirea unei stele norocoase.

Pe plan profesional: Lucrurile ar trebui să meargă bine la serviciu. Dacă nu ești pe deplin satisfăcut/ă de slujba ta, se pot ivi oportunități de a-ți îmbunătăți statutul profesional și/sau de a câștiga mai mulți bani. Sau poate vei avea curajul de a începe ceva pe cont propriu. Viitorul arată bine.

Pe plan amoros: Dacă ești deja implicat/ă într-o relație, șansele s-o duceți la nivelul următor sunt mari. Ai prilejul de a o cultiva și consolida. Dacă te afli în căutarea jumătății, ai putea întâlni pe cineva cu totul special. Se va lăsa cu focuri de artificii. Profită de moment la maximum.