Arta Divinatiei

Turnul

Turnul

Corespondent astrologic: Marte, planeta acțiunii și a asertivității, simbolul răsturnărilor de situație neașteptate;
Echivalent mitologic: mesajul miserios apărut pe perete la banchetul Regelui Balthazar, Cronos care a fost castrat de Zeus, propriul său fiu, ridicarea Turnului Babel, trâmbițele din Ierihon, căderea Sodomei și a Gomorei;
Corespondent cabalistic: Pe;
Echivalent Yi Jing: 51 Zhen/Trezirea.

Descriere generală

Turnul indică o schimbare de macaz surprinzătoare. În funcție de cum reacționezi la schimbare, cartea poate fi mai mult sau mai puțin favorabilă. În sine, ea face trimitere la parabola casei zidite pe nisip, la realizările care nu pot rezista testului timpului. Fulgerul care lovește Turnul simbolizează atât sursa prăbușirii sale, cât și flash-ul din viitor. Sugerează că întreg crezul tău personal este pe cale să se spulbere pentru a face loc unuia nou. Trebuie să înțelegi că nu poți face nimic pentru a evita această răstunare de situație. Dar este-n puterea ta să i te adaptezi așa cum poți.

Pe plan profesional: Ai putea crede că serviciul tău este stabil, dar pregătește-te pentru eventualitatea în care ți se demonstrează contrariul. Economia este imprevizibilă și n-ar fi o idee rea să înveți o meserie nouă, să-ți cauți o a doua potențială slujbă sau să începi ceva pe cont propriu.

Pe plan amoros: Status quo-ul relației tale este în pericol. Dar lucrurile nu mai pot continua în acest ritm. Dacă vrei s-o faci să meargă, verbalizează-ți gândurile și sentimentele. Altfel, se va alege praful de ea. Ai toate atuurile pentru a o repune pe picioare. Nu-ți fie frică și preia inițiativa.